lauantai 5. tammikuuta 2013

Kosmetiikan kulutukseni menneenä ja kuluvana vuonna

Kokoan tähän yhteen postaukseen hieman summausta viime vuodesta ja mietteitä tulevasta, aiheena siis oma kosmetiikan kulutukseni.

Vuoden 2012 loppuneet tuotteet

Tällä hetkellä loppuneiden korista löytyvät tuotteet

Nekun, Pumpulipupun ja Myyn inspiroimana laskin viime vuonna loppuneet tuotteet näiden omien postausteni avulla. Laskuhetkellä 30.12.2012 lisäsin vielä sillä hetkellä loppuneiden kassissa majailevat tuotteet, jotka siis löytyvät tästä postauksesta. En laskenut mukaan pikkuruisia näytekokoja, mutta matkakoot on kyllä mainittu, esim. 30 millin vartalovoide. Pois heitettyjä tai eteenpäin annettuja ei ole näissä laskutoimituksissa. Valitettavasti en ole Nekun ja Pumpulipupun tapaan pitänyt kirjaa rahanmenosta, ehkä pitäisi. Viime vuonna taas sen aloitin, mutta unohdin sitten muutaman kuukauden jälkeen. Tänä vuonna ajattelin ottaa mallia muista, ja yrittää pysyä kärryillä hankkimistani, saamistani ja loppuun käyttämistäni tuotteista. Myyn tapaan aion kirjata jatkossa myös loppuneiden tuotteiden sisältämän määrän.

Aurinkovoide 2 kpl
Deodorantti 6 kpl
Hajuvesi 1 kpl
Hiusnaamio 1 mini
Hiusten muotoiluneste 2 kpl
Hoitoaine 2 kpl + 1 mini
Hoito/aluslakka 1 kpl
Huulikiilto 1 kpl
Huulitussi 1 kpl
Irtopuuteri 2 kpl
Kasvojen kuorinta 2 kpl
Kasvonaamio 1 mini
Kasvoputsari 6 kpl 
Kasvovesi 2 kpl
Kasvovoide 1 kpl
Kivipuuteri 2 kpl
Kuivashampoo 1 kpl*
Kulmavaha 1 kpl
Kynsilakan pikakuivattaja 1 kpl + 1 mini
Kynsilakanpoistoaine 1 kpl
Kynsilakka 1 kpl
Käsisaippua 1 kpl*
Käsivoide 5 kpl
Meikinpoistoaine 2 kpl
Meikkivoidestick 1 kpl
Mineraalipohja 1 kpl
Peiteaine 2 kpl
Päällyslakka 1 kpl
Ripsiväri 5 kpl + 1 mini
Seerumi (kasvo) 3 kpl
Shampoo 4 kpl + 2 miniä*
Silmämeikinpoistoaine 1 kpl + 1 mini
Silmänympärysvoide 3 kpl
Suihkugeeli 3 kpl + 2 miniä*
Valokynä 1 kpl
Vartalonkuorinta 2 kpl
Vartalovoide 4 kpl +1 mini
Värillinen päivävoide 1 kpl

Jotkut tuotteet ovat alkuperäisestä käyttötarkoituksesta huolimatta laskettu siihen, mihin olen niitä käyttänyt (esim. minikokoinen vartalovoide > täysikokoinen käsivoide). *) Shampoota, suihkugeeliä, käsisaippuaa ja kuivashampoota ovat käyttäneet myös mies ja joskus muutkin. Huulitussi kuivahti ja samoin muutama ripsareista, ennenkuin ehdin käyttää varsinaisesti loppuun, laskin ne silti mukaan. Aivan muutamaan kertaan kokeiltuja meikkivoiteita en sen sijaan ottanut mukaan laskuihin.

Yllätyin, miten vähän kasvovoidetta on kulunut, olenkohan heittänyt jonkun pois kuvaamatta sitä blogiin? Tai sitten se selittyy sillä, etten välttämättä laita seerumin lisäksi kasvovoidetta ollenkaan. Näytekokoisia kasvovoide- ja seerumituubeja oli myös loppuneet-postauksissa ehkä noin 4-5 kappaletta, joita en siis laskenut mukaan. Kasvoputsareiden, Dödöjen ja käsivoiteiden määrä ei sen sijaan yllättänyt, kyllähän niitä menee.. Meikkejä ei tosiaan pahemmin kulu.. nyt on onneksi yksi poskipuna vetelemässä viimeisiään, samoin huulikiilto.

Rahanmenoa olisi tosiaan ollut mielenkiintoista seurata, vaikka tieto lisääkin tuskaa. Toisaalta, vaikka tiedän kuluttavani paljon kosmetiikkaan, en tunne siitä loppujen lopuksi aivan valtavaa syyllisyyttä, sillä en koe samanlaista intohimoa oikeastaan mihinkään muuhun rahalla ostettavaan asiaan. En esim. juurikaan shoppaile vaatteita tai sisustusjuttuja. Kirjoja ostan silloin tällöin, mutta enimmäkseen kirpparilta tai alennus/tarjoushinnalla. Kosmetiikkashoppailun rajoittamisen lisäksi säästäisin varmaankin eniten, jos tekisin eväät töihin ja kävisin harvemmin kahviloissa ja lounasravintoloissa. Ruoanlaitto ei kuulu intohimoihini, joten sitä ei todennäköisesti tule tapahtumaan.

Tällainen yhteenveto on myös hamsterismiin taipuvaiselle kosmetiikkahullulle siinä mielessä hyödyllinen, että tästä voi tarkistaa, kuinka paljon niitä puteleita nyt oikeasti kannattaakaan jemmata.. Vaikka edelleen olenkin sitä mieltä että kyllä niissä varastoissa on myös hyvätkin puolensa. Toisaalta rahanmenoa enemmän kulutustani hillitsee ajatus säilytystilasta, eli meikkien pitää mahtua meikkipakkiini ja kynsilakkojen niitä varten varaamaan laatikkooni (tosin olen myös myynyt ja lahjoittanut pois jonkun verran kosmetiikkaa tänä vuonna osittain tämä tila-kysymys mielessäni).


Uuden vuoden lupaukset

Luonnonkaunis-messujen saalis

En uskalla tehdä mitään suuria elämää mullistavia lupauksia, mutta alkuvuoden tavoitteekseni asetan itselleni kosmetiikkaostosten minimoimisen maaliskuun ulkomaanmatkaa ajatellen. Kohteessa pitäisi olla paremmat valikoimat ja huokeampi hintataso, joten jos pysyn tavoitteessani, voin ehkä sallia matkalla itselleni ehkä pienen riehaantumisen..?

Minulla on muutamia ikuisuuksia kaapeissa muhineita tuotteita, etenkin hiustuotteita ja muita erikoistuotteita, joiden loppuunkuluttamisen voisin myös yrittää ottaa asiakseni. Myös muutama huulikiilto näyttää sellaiselta, että ne voisivat ehkä loppua, jos pääsisivät tehokäyttöön. Tässä minua inspiroi Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia.

Etenkin ihon- ja hiustenhoidossa haluaisin suosia luonnonkosmetiikkaa ja tutustua uusiin merkkeihin, otan siis myös tämän tavoitteekseni. Joidenkin tuotteiden kohdalla täytyy tosin tehdä tavallista huolellisempaa "taustatutkimusta", sillä kokemukseni mukaan hutituotteet ovat olleet normikosmetiikkaa tavallisempia. Eihän se ole kovin ekologistakaan ostaa esim. muoviin pakattua deodoranttia tai ripsiväriä, käyttää sitä muutaman kerran ja heittää se sitten roskiin ja hankkia uusi heti perään.

Olen todella laiska hiustenlaittaja, voisin tutustua esim. You Tuben lukuisiin kampausvideoihin, ja omaksua sieltä muutamia kivoja ja helppoja arkikampauksia perusponnarin tilalle.

Ainoa kosmetiikkaan liittymätön lupaukseni itselleni on ottaa ahkerammin osaa kotitöihin, olen ollut välillä aikamoinen sluibailija.. 

Minkälaisia uudenvuodenlupauksia te teitte? 

3 kommenttia:

 1. En luvannut tällä kertaa vähentää kosmetiikan ostelua, en kuitenkaan pitäisi siitä kiinni! :D Mutta tänä vuonna ajattelin hoitaa hiuksia aiempaa paremmin, kasvattaa niihin vähän lisää pituutta ja opetella uusia kampauksia. Tällä hetkellä tuntuu että mulla on tasan kaksi kampausvaihtoehtoa, suoristettu tai kiharrettu, kun lähden ulos.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kiinnostavaa oli tarkastella sun loppuneiden listaa. :)

  Ollaan varmaan molemmat aika maltillisia kuluttajia, kun ei sullakaan nuo luvut mitenkään hurjia olleet.

  Deodorantteja sulla oli kyllä mennyt 6, kun mulla ei yhtäkään. Tosin mulla on niitä auki kaksi, mutta eivät vaan tunnu loppuvan. :)

  Kasvoputsareitakin sulla oli kulunut 6, kun mulla vain yksi. :)

  Käsivoiteiden määrä 5 oli sulla sillä tasolla mihin itsekin pyrin tänä vuonna, koska se tarkoittaa että käsiä on kosteuteltu säännöllisesti. :)

  Yritän vähentää kyllä kosmetiikan ostelua tänä vuonna runsaasti, mutta tuolla Luonnonkaunis-messuilla aion ostella vapaasti, siellä oli niin kivoja tuotteita ja hyviä tarjouksia. Tuli hyvä mieli kun näin kuvan, pian on taas kevät ja messujen aika! :)

  VastaaPoista
 3. Juille, minäkin yritin pitää realismin mielessä näitä lupauksia miettiessä :).

  Pumpulipupu, hyvä että kiinnosti :).
  Juu, eivät nämä määrät mitään älyttömiä ole.

  Deodoranttia taidan laittaa kerralla aika reippaasti, kun niitä noin paljon kuluu. Kesällä varsinkin käyn pari kertaa päivässä suihkussa, joten silloin tuppaa kulumaan tuplaten.

  Putsaria en mielestäni mitenkään hölvää, mutta jos minulla ei ole mitään erillistä meikinpoistoainetta, pesen samalla putsarilla kahteen otteeseen.

  Keväällä voikin tosiaan olla jo tarvettakin uusille purkeille, jos malttaa minimoida ostoksia siihen saakka. Itse ajattelin tosiaan säästää noita myös sinne matkalle.

  VastaaPoista